Segítőknek

Pszichológia nem pszichológusoknak

PSZICHOLÓGIA NEM PSZICHOLÓGUSOKNAK​

Segítünk a segítőknek!

Ha coachok vagy trénerek szeretnénk lenni, akkor ma ezt könnyűszerrel megtehetjük. Számos olyan HR szolgáltató van ugyanis Magyarországon, akik megfelelően magas színvonalon kínálnak tréner- illetve coach képzéseket. E képzések végzett tanulói körében mozogva jutottam el néhány pszichológus kollégámmal egyetértésben arra a következtetésre, hogy noha a segítő szakmához szükséges készségfejlesztésre kétségtelenül nagy hangsúlyt fektetnek eme képzések, a pszichológiai alapismereteknek mégis nagyon sok végzett coach és tréner a hiányát érzi. Ez természetes, hiszen egy nagyon sokrétű tudományterületről van szó, amit lehetetlenség lenne mondjuk egy 120 órás trénerképzés kereteibe illeszteni.

Éppen ezért dolgoztam ki kollégáimmal a Mind – the gap égisze alatt a Magyarországon egyedülálló „Pszichológia nem pszichológusoknak” képzési programot.

Ez a hat napból álló, az önismeretre, a tudásátadásra és az eszköztár bővítésére egyaránt fókuszáló fejlesztési program meggyőződésünk szerint képes megadni a nem pszichológus végzettségű coach és tréner kollégáink számára – legyenek frissen végzettek vagy seniorok – a segítő foglalkozáshoz nélkülözhetetlen pszichológiai alaptudást.

A program részleteiről hamarosan bővebb anyaggal is jelentkezünk, addig is, ha érdekel ez a képzés, vedd fel velünk a kapcsolatot!  

Önismereti csoport segítőknek ikon

ÖNISMERETI CSOPORT SEGÍTŐKNEK​

Segítünk a segítőknek!

A trénernek, oktatói, coach munka magányos foglalkozás. Az annak ellenére így van, hogy sokszor találkozunk egymással rendezvényeken, képzéseken vagy egy-egy közös munka során. Többünkre igaz, hogy csapatban dolgozunk, azaz egy-egy megrendelőnél futó projektjeinkben hárman-négyen vagy még többen veszünk részt és szinte napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Ezeken a közös alkalmakon elsősorban a szakmai énünkkel vagyunk jelen, igyekszünk hatékonyan működni és a megoldásokra koncentrálni. Mindannyiunk él azonban egy kétségekkel teli, töprengő, dilemmákkal küzdő én-rész is, amelyeket a munkavégzés során általában félreteszünk.

Minél többet beszélgetek tréner, coach kollégáimmal erről, annál világosabbá válik számomra, hogy hasznos lenne egy olyan tér, ahol mindezeket egymás előtt feltárva meg tudnánk beszélni. Olyan, önismereti jellegű csoportos foglalkozásokat hívunk tehát életre, ahol hatan-nyolcan egy állandó csoportot alkotva önismereti utazásra indulhatunk saját segítő hivatás-énünk felfedezése céljából.

Ezek a foglalkozások az önismereti csoport működésének klasszikus rogersi elvein nyugszanak, állandó tagokkal, rendszeres, kéthetenkénti összejövetelekkel, egymás iránti bizalmon alapuló hosszú távú elköteleződéssel. Az alkalmakon az őszinte elfogadás erejét felhasználva segítünk önmagunk és csoporttagjaink-kollégáink számára dolgozni a hivatásszemélyiségünkön.  

A program részleteiről hamarosan bővebb anyaggal is jelentkezünk, addig is, ha érdekel ez a képzés, vedd fel velünk a kapcsolatot!