Magánszemélyeknek ikon

Magánszemélyeknek

EGYÉNI COACHING A NEHÉZ ÉLETHELYZETEKBEN

"...jelek, amelyek arról szólnak nekünk, hogy ideje változtatnunk magunkon"

Vannak az életünkben olyan időszakok, amikor „megy a szekér”, zökkenőmentesen haladunk előre, szinte erőlködés nélkül sikerül minden, amibe csak belefogunk. Aztán vannak olyan periódusaink is, amikor lassulást, elszürkülést érzünk. Szeretnénk, ha valami megváltozna, de nem tudjunk, hogy pontosan hogyan is álljunk hozzá valami máshoz. Életünkben azután előfordulnak olyan időszakok is, amikor lejtmenetbe kapcsolunk, és úgy érezzük, minden nappal csak rosszabb lesz, egyre csak távolodunk céljainktól.

Az élet e szakaszai természetes módon követik egymást. Korántsem mindegy azonban, hogyan „használjuk” a nehezebb életszakaszainkat. Ezek ugyanis jelek, amelyek arról szólnak nekünk, hogy ideje változtatnunk magunkon. De vajon meghalljuk-e ezeknek az üzeneteknek a lényegét?

A tapasztalatok szerint ilyenkor hasznos egy külső személy jelenléte, aki átsegít minket ezeken a nehézségeken.

Átsegít ugyan, de nem helyettünk dolgozik! A tuti megmondása és a sablonos életbölcsességek helyett támogatásával, odafigyelésével dolgozik. Segít nekünk megfogalmazni és kimondani azokat a fontos mondatokat, amelyek utat mutathatnak számunkra.

Ha Te is úgy érzed, hogy nehéz helyzetbe kerültél, és hasznos lenne számodra egy ilyen segítség, akkor jelentkezz egy ingyenes konzultációra, ahol egy képzett life coach tud a segítségedre lenni.

ÖNISMERET ALAPÚ KARRIERTERVEZÉS

"Tényleg ezt akarom csinálni egész életemben?"

A pályaválasztásunk sokszor nem tudatos döntés következménye. Húszas éveink elején ugyanis ritkán rendelkezünk olyan mértékű ön- és világismerettel, hogy eldönthessük, mi az a hivatás, ami igazán értéket jelent a számunkra. Dolgozni, pénzt keresni azonban „muszáj”, tehát mégiscsak elindulunk valamilyen szakmai úton. Néhány év szakmai tapasztalat után aztán már természetesnek vesszük, hogy az a munkánk, ami. Ezzel kell foglalkoznunk, hiszen ehhez értünk a legjobban. De mi van, ha mindig is valami más várt ránk, csak – még – nem találtunk el hozzá?

Nagyon sokan csak a harmincas vagy negyvenes (nemritkán az ötvenes) éveikben teszik fel maguknak a kérdést: „Tényleg ezt akarom csinálni egész életemben?” Ma a munkavállalók jelentős része foglalkozik tudatos karrierváltással, amihez az első lépés saját magunk megismerése.

Ha te is hasonló kérdésekkel küzdesz, akkor kérd a segítségünket Önismeret alapú karriertervező programunk keretében.

Az első konzultáció minden esetben díjmentes, szóval, ha érdekel a dolog, ne habozz!

A konzultációra ezen az oldalon tudsz jelentkezni.

KRÍZIS KEZELÉS MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

A krízissel való megbirkózás első célja a pszichológiai immunrendszerünk aktivizálása!

A krízissel való megbirkózás első célja a pszichológiai immunrendszerünk aktivizálása!

Bár kevésbé tűnik nyilvánvalónak, de ettől függetlenül igaz, hogy mindannyian rendelkezünk egy belső „lelki immunrendszerrel”. Gondoljunk csak vissza eddigi életünkre: mennyi mindent „túléltünk”, mennyi mindennel megküzdöttünk, megbirkóztunk már! Nos, ez is épp úgy működik, mint a biológiai immunrendszer, csak épp pszichológiai szinten: emlékszünk rá, hogy bizonyos problémákat milyen módszerekkel oldottunk meg a múltban, ez a tudásunk hasonló helyzetekben újból mobilizálhatóvá válik számunkra, vannak tehát eszközeink a megoldásra. Ez jó hír!

A rossz hír azonban, hogy egy rendkívüli erejű sokk képes a pszichológiai immunrendszerünk teljes lefagyasztására. A megoldást ilyenkor két lépésben tudjuk megtenni.

Pszichológiai elsősegély-nyújtás

Az első feladat a lelki stabilitásunk és az életünk feletti kontroll érzésének visszaszerzése. Ez egy gyors, intenzív beavatkozás, amit pszichológiai elsősegélynyújtásnak neveznek.

A Pszichológiai elsősegélynyújtás szolgáltatás egy intervenciós és további 1-2 utánkövető alkalomból áll, az ülések skype-on keresztül történnek.

Szakszerű segítségnyújtás! Az alkalmazott módszerek tekintetében a Johns Hopkins Egyetem krízisintervenciós protokollját követem. Hogy ezt a lehető legszakszerűbb módon tehessem, a pszichológusi alapdiplomám (MA) mellé elvégeztem a Johns Hopkins Egyetem „Psychological first aid” kurzusát, rendelkezem az ehhez a tevékenységhez szükséges tanúsítvánnyal is.

„Légy jól!” – A jól-lét helyreállítását célzó program

Sonja Lyubomikrsky pszichológus és csapatának kutatásai alapján tudjuk, hogy észlelt jól-létünk 10 százalékáért felelősek csupán a körülményeink, 40 százalékát ennek viszont olyan tényezők teszik ki, amelyek a saját viselkedési kontrollunk alatt állnak.

A jól-lét (well being) ráadásul több, mint a boldogság, magában foglalja azt is, hogy mennyire rendelkezünk értékes kapcsolatokkal, mennyire értelmes a munkánk, amit végzünk vagy, hogy mennyire érezzük magunkat sikeresnek.

Minden fejben kezdődik!” – Jó hír, hogy még a válságos időszakokra is igaz, hogy szubjektív jól-létünk jelentős mértékben rajtunk múlik, vagyis azon, hogyan tudjuk megteremteni magunknak – akár a karanténban is – azokat a körülményeket, szokásokat, rutinokat, amelyek révén életünket komfortosabbnak tudjuk érezni.
A Mind – the gap! „Légy jól!” programja egyéni érdeklődők számára kínál egy otthonról is elvégezhető hat hetes „edzésprogramot”, amelynek célja, hogy elindítson egy olyan változást, amelynek a végére teljesebbnek, boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat.

További információkért, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!