Vezetés a kapcsolaton keresztül

„Boldogok a munkavállalók!”

Még napjainkban is vannak Magyarországon olyan cégek, akik csak hírből ismerik a munkaerőhiánynak nevezett problémát. „Milyen szerencsések ők” – gondolhatnánk.

Ha azonban megnézzük azt, hogy miben különböznek ezek a vállalatok a többitől, akkor azt látjuk, hogy a teljesítmény mögött nem szerencse, hanem tudatos odafigyelés áll: ők kiemelt figyelmet fordítanak a munkavállalóik jól-létének fejlesztésére.

A jól-lét (well-being) fogalma a pozitív pszichológia térnyerésével vált elterjedté. Egyszerű fogalomról van szó: annak mértékét jelzi, hogy mennyire érezzük jól magunkat a bőrünkben. A munkahelyi jól-lét pedig a vállalati közegre lefordítva azt jelenti:

„mennyire érzem jól maga a munkahelyemen?”

Amilyen egyszerű a definíció, annyira bonyolult a fogalom mögötti tényezők tudatos menedzselése. A munkahelyi jól-lét ugyanis egyáltalán nem a pénzről szól, sőt mondhatjuk, hogy nagyjából független az anyagi juttatásoktól. Olyan kérdésekről van szó, mint hogy mennyire élvezem a munkámat, mennyire érzem azt, hogy folyamatosan egyre jobb vagyok benne? Értem, érzem-e, hogy a munkám valami másról is szól a konkrét tevékenységen kívül? Milyen a munkahelyi légkör, hogy telik egy átlagos munkanap a kollégák között, jóban vagyunk-e egymással? Tudok-e, tudunk-e rendszeresen sikereket elérni?

A Mind – the gap „Boldogok a munkavállalók” programja egy olyan szervezetfejlesztési beavatkozás, ahol mindezen tényezők felmérése (diagnózisa) alapján meghatározzuk azokat a beavatkozási pontokat, amelyek fejlesztésén keresztül elérhető munkahelyi jól-lét emelkedése.

Könnyű menetre azonban senki se számítson! Ezek a változtatások általában az egész szervezetre kihatnak, így mindenki erőfeszítését megkívánják. A jutalom azonban nem marad el a nap végén – elvégre ki ne szeretne egy boldogabb munkahelyen dolgozni?

Ha felkeltette érdeklődésedet a program, akkor kérd ingyenes konzultációnkat itt!