Krízis kezelés

KRÍZIS KEZELÉS VÁLLALATOKNAK

„Hogyan tudom kollégáimat vezetni ezekben a vészterhes időkben?”

 • Megváltozott élet – megváltozott munkakörnyezet: a home office és az iskola- bölcsődezár új kihívások elé állítja a vezetőket.
 • A magánéleti és munkahelyi szerepek összemosódnak – szerepzavarok, szerepkonfliktusok léphetnek fel.
 • Szervezetünk folyamatosan „üss vagy fuss” állapotban van, amely tartós szorongást, rosszabb esetben pánikrohamokat okozhat.
 • Megjelenik az egzisztencia miatti szorongás („Vajon megmarad-e az állásom?” „Miből lesz bevételem vállalkozóként?”)
 • Kontrollvesztettség, a sodródás élménye, lehangoltság, érzelmi kimerülés jelei mutatkozhatnak.
 • Majdnem mindent online, távolról kell menedzselni. Radikálisan lecsökkennek a személyes találkozásaink. Ez bezártság érzéssel, az ismeretlentől való félelemmel, a saját kompetenciáink iránti bizonytalansággal társulhat.
 • Összességében: nagyon sok az új körülmény, amihez nagyon gyorsan kellene alkalmazkodni.
  E kihívások leküzdésére olyan képzési modulokat állítottunk össze, amelyet a résztvevők virtuális tréning keretén belül végezhetnek el.

Leadership otthonról program

Még a „normális” világban is gyakran gondot okoz a vezetők számára a munkatársak felhatalmazása, a delegáló vezetői stílus használata. Az élet azonban most kikényszerítette, hogy munkatársainkat „távolról” kell vezetnünk. Ez a modul abban segít a vezetőknek, hogy ennek a kihívásnak megfeleljenek, és folytatódni tudjon az eredményes munkavégzés

Megküzdeni a krízissel

Talán a legnehezebb része a kialakult helyzetnek a magunkban zajló megrázkódtatás kezelése. Ebben szeretnénk segíteni olyan interaktív webináriumok megtartásával, ami konkrét segítséget jelenthet a helyzetből adódó stressz és szorongás kezelésére. Erre a modulra a leginkább igaz az, hogy minden nap számít! A négy, egyenként 1,5 órás webinárium az alábbi témákat bontja ki:

A változás lelki folyamatainak megértése
A stressz fiziológiája, a szorongás fizikai csökkentése
Megoldásorientált gondolkodás vészhelyzetekben
Munka-magánélet integrációja

Vezetői gyorstalpaló

Azok az újonnan kinevezett vezetők, akik a közeljövőben vettek volna részt vezetői tréningen, most egy olyan helyzetben találták magukat, ahol nem látszik, honnan fogják tudni az alapvető vezetési ismereteket elsajátítani. A vezetői gyorstalpaló azonnal használható, praktikus eszközöket ad a jelenlegi helyzet kihívásainak legyőzésére.
Főbb témák:

 • Legfontosabb vezetői szerepek és feladatok
 • Vezetői kommunikáció
 • Vezetői stílusok és technikák (irányítás, coach típusú vezetés, támogatás, delegálás)
 • A vezető támogató szerepe
 • A programban minden résztvevő számára egyéni coaching lehetőséget biztosítunk!

További információkért, kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!

KRÍZIS KEZELÉS MAGÁNSZEMÉLYEKNEK

Az első feladat a lelki stabilitásunk és az életünk feletti kontroll érzésének visszaszerzése.

A krízissel való megbirkózás legfőbb célja a pszichológiai immunrendszerünk aktivizálása!

Bár kevésbé tűnik nyilvánvalónak, de ettől függetlenül igaz, hogy mindannyian rendelkezünk egy belső „lelki immunrendszerrel”. Gondoljunk csak vissza eddigi életünkre: mennyi mindent „túléltünk”, mennyi mindennel megküzdöttünk, megbirkóztunk már! Nos, ez is épp úgy működik, mint a biológiai immunrendszer, csak épp pszichológiai szinten: emlékszünk rá, hogy bizonyos problémákat milyen módszerekkel oldottunk meg a múltban, ez a tudásunk hasonló helyzetekben újból mobilizálhatóvá válik számunkra, vannak tehát eszközeink a megoldásra. Ez jó hír!

A rossz hír azonban, hogy egy rendkívüli erejű sokk képes a pszichológiai immunrendszerünk teljes lefagyasztására. A megoldást ilyenkor két lépésben tudjuk megtenni.

Pszichológiai elsősegély-nyújtás

Az első feladat a lelki stabilitásunk és az életünk feletti kontroll érzésének visszaszerzése. Ez egy gyors, intenzív beavatkozás, amit pszichológiai elsősegélynyújtásnak neveznek.

A Pszichológiai elsősegélynyújtás szolgáltatás egy intervenciós és további 1-2 utánkövető alkalomból áll, az ülések skype-on keresztül történnek.

Szakszerű segítségnyújtás! Az alkalmazott módszerek tekintetében a Johns Hopkins Egyetem krízisintervenciós protokollját követem. Hogy ezt a lehető legszakszerűbb módon tehessem, a pszichológusi alapdiplomám (MA) mellé elvégeztem a Johns Hopkins Egyetem „Psychological first aid” kurzusát, rendelkezem az ehhez a tevékenységhez szükséges tanúsítvánnyal is.

„Légy jól!” – A jól-lét helyreállítását célzó program

Sonja Lyubomikrsky pszichológus és csapatának kutatásai alapján tudjuk, hogy észlelt jól-létünk 10 százalékáért felelősek csupán a körülményeink, 40 százalékát ennek viszont olyan tényezők teszik ki, amelyek a saját viselkedési kontrollunk alatt állnak.

A jól-lét (well being) ráadásul több, mint a boldogság, magában foglalja azt is, hogy mennyire rendelkezünk értékes kapcsolatokkal, mennyire értelmes a munkánk, amit végzünk vagy, hogy mennyire érezzük magunkat sikeresnek.

Minden fejben kezdődik!” – Jó hír, hogy még a válságos időszakokra is igaz, hogy szubjektív jól-létünk jelentős mértékben rajtunk múlik, vagyis azon, hogyan tudjuk megteremteni magunknak – akár a karanténban is – azokat a körülményeket, szokásokat, rutinokat, amelyek révén életünket komfortosabbnak tudjuk érezni.
A Mind – the gap! „Légy jól!” programja egyéni érdeklődők számára kínál egy otthonról is elvégezhető hat hetes „edzésprogramot”, amelynek célja, hogy elindítson egy olyan változást, amelynek a végére teljesebbnek, boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat.

További információkért, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!