Krízis kezelés – Magánszemélyeknek

Az első feladat a lelki stabilitásunk és az életünk feletti kontroll érzésének visszaszerzése.

A krízissel való megbirkózás legfőbb célja a pszichológiai immunrendszerünk aktivizálása!

Bár kevésbé tűnik nyilvánvalónak, de ettől függetlenül igaz, hogy mindannyian rendelkezünk egy belső „lelki immunrendszerrel”. Gondoljunk csak vissza eddigi életünkre: mennyi mindent „túléltünk”, mennyi mindennel megküzdöttünk, megbirkóztunk már! Nos, ez is épp úgy működik, mint a biológiai immunrendszer, csak épp pszichológiai szinten: emlékszünk rá, hogy bizonyos problémákat milyen módszerekkel oldottunk meg a múltban, ez a tudásunk hasonló helyzetekben újból mobilizálhatóvá válik számunkra, vannak tehát eszközeink a megoldásra. Ez jó hír!

A rossz hír azonban, hogy egy rendkívüli erejű sokk képes a pszichológiai immunrendszerünk teljes lefagyasztására. A megoldást ilyenkor két lépésben tudjuk megtenni.

Pszichológiai elsősegély-nyújtás

Az első feladat a lelki stabilitásunk és az életünk feletti kontroll érzésének visszaszerzése. Ez egy gyors, intenzív beavatkozás, amit pszichológiai elsősegélynyújtásnak neveznek.

A Pszichológiai elsősegélynyújtás szolgáltatás egy intervenciós és további 1-2 utánkövető alkalomból áll, az ülések skype-on keresztül történnek.

Szakszerű segítségnyújtás! Az alkalmazott módszerek tekintetében a Johns Hopkins Egyetem krízisintervenciós protokollját követem. Hogy ezt a lehető legszakszerűbb módon tehessem, a pszichológusi alapdiplomám (MA) mellé elvégeztem a Johns Hopkins Egyetem „Psychological first aid” kurzusát, rendelkezem az ehhez a tevékenységhez szükséges tanúsítvánnyal is.

„Légy jól!” – A jól-lét helyreállítását célzó program

Sonja Lyubomikrsky pszichológus és csapatának kutatásai alapján tudjuk, hogy észlelt jól-létünk 10 százalékáért felelősek csupán a körülményeink, 40 százalékát ennek viszont olyan tényezők teszik ki, amelyek a saját viselkedési kontrollunk alatt állnak.

A jól-lét (well being) ráadásul több, mint a boldogság, magában foglalja azt is, hogy mennyire rendelkezünk értékes kapcsolatokkal, mennyire értelmes a munkánk, amit végzünk vagy, hogy mennyire érezzük magunkat sikeresnek.

Minden fejben kezdődik!” – Jó hír, hogy még a válságos időszakokra is igaz, hogy szubjektív jól-létünk jelentős mértékben rajtunk múlik, vagyis azon, hogyan tudjuk megteremteni magunknak – akár a karanténban is – azokat a körülményeket, szokásokat, rutinokat, amelyek révén életünket komfortosabbnak tudjuk érezni.
A Mind – the gap! „Légy jól!” programja egyéni érdeklődők számára kínál egy otthonról is elvégezhető hat hetes „edzésprogramot”, amelynek célja, hogy elindítson egy olyan változást, amelynek a végére teljesebbnek, boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezzük magunkat.

További információkért, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot!